5DF TTV s ActiveSteer technologií zatáčení všemi koly

Traktory 5DF TTV nyní s ActiveSteer technologií zatáčení všemi koly

Deutz-Fahr již minulý rok prezentoval první úzký traktor s plynulou převodovkou v sérii 5DS TTV. Na jaře německý výrobce traktorů přidal do této série dva nové modely, 5DV a 5DF TTV, které nyní nabízí tři kompaktní šířky pro jakékoliv použití (od 1,077 mm pro modely 5DV, od 1,267 mm pro modely 5DS TTV a od 1,441 mm pro širší modely 5DF).

Speciální traktory jsou vybaveny množstvím technologických inovací, které skvěle usnadňují práci jak se speciálními plodinami na vinicích a v sadech, tak v zahradnictví a při údržbě krajiny.

Upozornit musíme také na nově vyvinutou kabinu s rovnou podlahou, kompletně nový koncept ovládání a dále také na nový silný hydraulický systém a volitelnou přední nápravu s nezávislým odpružením pro nejvyšší úroveň pohodlí při jízdě.

Právě včas pro veletrh Agritechnica přišel Deutz-Fahr s další novinkou pro modely 5DF TTV – novou ActiveSteer technologií zatáčení všemi koly.

5DF TTV ActiveSteer 1 5DF TTV ActiveSteer 2

ActiveSteer technologie zatáčení všemi koly umožňuje pracovat v úzkých prostorech a nabízí podstatně menší otáčecí rádius než konvenční stroje, přičemž šířka rozchodu a rozvor stroje jsou zachovány s konvenční zadní nápravou.

Díky nové zadní nápravě dosahují zadní kola úhlu natočení 20°. Jejich pozice je kontrolována elektronickou řídící jednotkou, která umožnuje řidiči zvolit si mezi různými pracovními nastaveními.

Pohyb zadních kol je přizpůsoben předním kolům používajícím proporcionální úpravu natočení, což přispívá ke značné redukci otáčecího rádiusu bez ovlivnění stability stroje. Krabí chod je zvláště užitečný pro práci na svazích nebo pro použití při nakládání krmiva v úzkých prostorech a umožňuje předním a zadním kolům zarovnání ve stejném směru. Na druhou stranu v módu „Zpoždění“ („Delayed“) zatáčí všechna kola proporcionálně, ale pohyb zadních kol je lehce zpožděný. Toto provozní nastavení je velmi užitečné při tažení přívěsů a tažného příslušenství. Díky němu také zůstávají přívěsy ve stejné stopě jako u traktoru bez nadměrně omezeného zatáčecího rádiusu. V kombinaci s těmito třemi automatizovanými řídícími nastaveními může být úhel zatáčení zadních kol kontrolován manuálně a podle potřeby zablokován buď k vyvážení klouzání zadních kol dolů při práci na svahu nebo k zablokování ve středové pozici pro přepravu po silnici.

Nové modely jsou připraveny pro podzimní sezónu u dealerů Deutz-Fahr.

5DF TTV ActiveSteer 35DF TTV ActiveSteer 45DF TTV ActiveSteer 55DF TTV ActiveSteer 6 5DF TTV ActiveSteer 7



Zpět
Nastavení soukromí a cookies

Následující volbou souhlasíte s využíváním cookies a použití údajů o vašem chování na webu pro zobrazení cílené reklamy.

Více informací a nastavení