Slide

DEUTZ-FAHR na veletrhu Agritechnica 2019

DEUTZ-FAHR se na loňském ročníku veletrhu Agritechnica v Hannoveru představil s novým vzhledem: vedle kompletního sortimentu traktorů byla pro návštěvníky na ploše o velikosti 3.000 m2 největším lákadlem „oblast zemědělských inovací“ se svým jasným a otevřeným designem.

 

V posledních třech letech byl DEUTZ-FAHR extrémně zaneprázdněný kompletním přepracováním celého sortimentu traktorů od 50 do 340 koňských sil a rozšířením sklízecích mlátiček o dvě nové, které posílí portfolio nejnižší (C5000) a nejvyšší (C9300) výkonové třídy. Současně firma postavila nejmodernější továrnu na traktory v Lauingenu (2017) a modernizovala továrny ve městech Treviglio (hlavní sídlo firmy) a Bandirma (Turecko). Celkově investovala skupina SDF do značky DEUTZ-FAHR částku daleko přesahující 130 milionů EUR. Díky tomu je značka plná sebejistoty, což také ukázala na veletrhu Agritechnica 2019.

 

Inovační síla společnosti byla demonstrována v části expozice „zemědělské inovace“, kde byly nejnovější inovace prezentovány. Mezi ně patří zejména systémy Connected Farming zahrnující digitální produkty a služby, které jsou nyní instalovány do traktorů a sklízecích mlátiček DEUTZ-FAHR. Pomocí SDF Guidance (poradenství), SDF Fleet Management (systém řízení vozového parku) a SDF Data Management (správa dat) podporuje DEUTZ-FAHR zemědělce a prodejce komplexním a přizpůsobitelným sortimentem digitálních produktů a služeb. Ti pak mohou pracovat rychleji a přesněji a také mnohem udržitelnější a produktivnější cestou.

 

Systém se ovládá z kabiny traktoru přes nový monitor iMonitor3, který může být v provedení s 8" nebo 12" obrazovkou. Ten druhý, 12palcový, je největší ovládací terminál na trhu. Prostřednictvím iMonitoru mohou být ovládány všechny důležité funkce stroje, tj. nastavení traktoru, navigace, ISOBUS a data management. Nový iMonitor nabízí ještě více funkcí v oblasti navádění a systému ISOBUS: proces otáčení na souvrati může být automatizován použitím funkce Auto-Turn. XTend Vám umožní otevřít obrazovku přes mobilní zařízení jakým je tablet – např. pro ovládání ISOBUS přípojného zařízení.

 

Významným prvkem, který přináší DEUTZ-FAHR do Data Managementu (správy dat), je otevřený přístup. Spolupráce s Agrirouterem – na výrobci nezávislé platformě pro výměnu dat – vždy umožní farmáři plnou kontrolu nad všemi nasbíranými daty. Použitím osobního účtu Agrirouter zajistí, že se data přenáší spolehlivě a bezpečně, přesně podle předem definovaných pravidel. Je důležité zdůraznit, že data jsou pouze přenášena – nikoliv ukládána! Unikátní vlastností Agrirouteru je jeho schopnost spolupracovat napříč všemi výrobci softwarových produktů a zařízení, takže zákazník se může sám rozhodnout, jaké z nich vyhovují jeho podniku a sám si vybrat své vlastní stroje a příslušenství.

 

SDF Fleet Management – dostupný ve dvou verzích – umožní farmáři a prodejci prohlížet data o jejich strojích pomocí aplikace (SDF Fleet Management Lite) nebo monitorovat celý vozový park v reálném čase v počítači na mapě za použití GPS. Poloha, historie, data ze stroje, hodnoty spotřeby, zatížení motoru a varovné zprávy – to vše zde může být zobrazeno. V případě potřeby lze nastavit virtuální „ploty“, takže ve chvíli, kdy stroj opustí vyznačenou oblast, odešle aplikace upozornění.

 

Traktory do 120 koní

V segmentu do 120 koní, ve kterém má DEUTZ-FAHR v Německu vedoucí postavení na trhu s tržním podílem téměř 30 %, prezentovala společnost celkem pět strojů z řady 5D, 5G a 5 s výkonem mezi 65 až 105 koni.

 

Traktory řady Agrokid jsou všestranné hlavně v úzkých prostorech. Tyto kompaktní malé traktory jsou dostupné s výkony od 35 do 51 koní (26 – 37 kW) ve třech verzích, volitelně také bez kabiny nebo s klimatizovanou kabinou. Agrokid ohromí svými kompaktními rozměry a všestranností se třemi přípojnými body pro příslušenství – silný zadní tříbodový závěs se zadním vývodovým hřídelem a až třemi hydraulickými okruhy, mezinápravový vývodový hřídel a přední tříbodový závěs s vývodovým hřídelem. V kombinaci s čelním nakladačem neexistuje úkol, který by Agrokid nezvládl. Při údržbě zeleně a chodníků, na farmách, v průmyslu nebo v komunální sféře – ve všech oblastech bude jako doma.

 

Řada 5D zahrnuje osm modelů dostupných ve dvou konfiguracích s výkony od 65 do 102 koní (48 – 72 kW). Díky široké škále nářadí a řadou možných kombinací jsou tyto traktory ideální pro mnoho farem, kde je zemědělství hlavním nebo i vedlejším předmětem podnikání. Tuto řadu charakterizují praktické vlastnosti, jako například nastavitelný Powershuttle, funkce Stop&Go, rychlost 40 km/h při snížených otáčkách motoru, brzdy na všech 4 kolech a hydraulický systém s průtokem až 54 l, stejně jako 3rychlostní vývodový hřídel (540/540E/1000). Na veletrhu byly vystaveny modely 5090 D GS a 5070 D Keyline s čelním nakladačem.

Série 5D

Série 5D Keyline

 

V sérii 5G má DEUTZ-FAHR dostupných 8 traktorů s výkony od 75 do 116 koní (55,4 – 85 kW). Na veletrhu byl vystavený model 5100 G, který nevyžaduje AdBlue, disponuje předním tříbodovým závěsem a vývodovým hřídelem, 90litrovým čerpadlem a vzduchovými brzdami.

Série 5G

Vystavený model 5105 spadá do modelové řady 5, která reprezentuje nižší střední třídu traktorů DEUTZ-FAHR třemi modely s výkonem od 110 do 126 koní (80,9 – 92,8 kW). S výbavou Stop&Go, ComfortClutch, 90litrovým čerpadlem se čtyřmi okruhy (jedním elektrickým), odpruženou přední nápravou, systémem rychlého natáčení kol, prostornou kabinou s pohodlnou sedačkou spolujezdce a otevíratelným předním oknem je 5105 ideální traktor i pro komunální využití.

Série 5

 

Traktory od 130 do 220 koní

Ve vyšší střední třídě se na výstavě Agritechnica 2019 vyjímalo pět modelů traktorů řady 6 vyrobených v Lauingenu (Bavorsko). Série traktorů od kompaktních 4válcových modelů 6130 TTV a 6155.4 s převodovkou Powershift, přes silnější 6165 RCshift, 6175 TTV Warrior, 6185 RCshift, až po nejvýkonnější 6215 TTV. Série 6 tím pádem pokrývá výkonnostní třídu od 126 do 226 koní (93 – 166 kW) a nabízí farmářům a dodavatelům výběr ze tří různých typů převodovek v rámci této řady. Zákazníci DEUTZ-FAHR si mohou vybrat tradiční Powershift převodovku, automatizovanou RCshift převodovku a také plynulou TTV převodovku, takže traktor může být perfektně přizpůsoben jakékoliv firmě pro jakoukoliv specifickou činnost.

Série 6

6 TTV

 

Všechny modely v sérii 6155 – 6215 jsou dostupné ve třech konfiguracích obsahujících rozdílnou hydraulickou a komfortní výbavu. Navíc jsou dostupné speciální možnosti výbavy, jako například přední hydraulické okruhy, přední vývodový hřídel, přední tříbodový závěs a příprava na čelní nakladač, SDF Guidance a mnohem více. Zvláštní pozornost by měla být také věnována modelům Warrior, které patří mezi hlavní taháky této série a vyznačují se černým lakem, nerezovým krytem výfuku, komfortními sedadly a LED osvětlením.

9 TTV Warrior

 

Velké traktory do 340 koní

Třídu velkých traktorů zastoupily na veletrhu dva modely: 7250 TTV a 9340 TTV. Tyto traktory neoslní pouze svým výrazným designem a komfortní kabinou MaxiVision2, ale také LS hydraulickým systémem s výkonem až 160 l (7250 TTV) a 210 l (9340 TTV). Zvedací kapacita je 10,0 tun u 7250 TTV a působivých 12,0 tun u 9340 TTV. Oba modely nabízejí možnost ekonomické jízdy, kdy požadované rychlosti až 60 km/h dosahují při snížených otáčkách motoru (dle povolení legislativy) a mají suché kotoučové brzdy na přední nápravě. Podle požadavku mohou být traktory vybaveny monitorem iMonitor3, největším ovládacím terminálem na trhu s obrazovkou velikosti 12" a s nejnovějším operačním systémem.

7 TTV

9 TTV

 

 

Sklízecí mlátičky

Segment sklízecích mlátiček reprezentovala vlajková loď C9306. Po představení na veletrhu Agritechnica 2017 úspěšně prokázala své výkonnostní schopnosti při dvou sklizních. K dostání je s šířkou záběru až 9,0 m a maximálním výkonem 381 k (280 kW / emisní norma Stage V) a hodí se pro velké farmy a podnikatele.

Sklízecí mlátička s novou kabinou CommanderCab VI, elektronicky řízeným pojezdem a novou ovládací konzolí s integrovaným iMonitorem znatelně ulehčuje práci jak farmářům, tak v kombinaci s novou funkcí SmartFarming i podnikatelům. Zásobník zrna s kapacitou 10.500 l se zvládne rychle vyprázdnit díky vykládací kapacitě 120 l/s. Mnoho různých adaptérů pro speciální plodiny, volitelně dostupný vyrovnávací systém Balance a pásové provedení místo předních kol znamenají, že mlátička může být přizpůsobena velikosti podniku i krajině.

C 9000 TS

V nejnovějším produktovém portfoliu nabízí DEUTZ-FAHR obsáhlý sortiment traktorů a sklízecích mlátiček pro jakoukoliv zemědělskou společnost. Nyní mohou být navíc vylepšeny inovativními systémy Connected Farming, které umožní všem zákazníkům vstoupit do světa SmartFarming (inteligentního zemědělství) standardizovanou a přizpůsobitelnou cestou.

FOTOGRAFIE přímo z expozice DEUTZ-FAHR najdete na TOMTO ODKAZU.



Zpět
Nastavení soukromí a cookies

Následující volbou souhlasíte s využíváním cookies a použití údajů o vašem chování na webu pro zobrazení cílené reklamy.

Více informací a nastavení