Hospodářský výsledek SDF 2018

Hospodářské výsledky SDF v roce 2018 vykázaly růst příjmů i ziskovosti, a to navzdory negativnímu dopadu hospodářské krize, která ovlivnila turecký trh od srpna 2018.

Ve finančním roce 2018 společnost zaznamenala tržby ve výši 1 373 mil. EUR, což je o 3,6% více než v roce 2017. Skupina EBITDA dosáhla 9% ve výši 123 mil. EUR ve srovnání se 105 mil. EUR, což v roce 2017 představuje 8%. V roce 2018 dosáhl zisk ve výši 42 mil. EUR ve srovnání s 26 mil. EUR v předchozím roce.

Tento výsledek, který vrací Skupinu na rekordní úroveň z hlediska ziskovosti, byl dosažen díky vynikajícímu výkonu na evropském trhu, který více než působil proti poklesu neevropských trhů, zejména tureckého.

Na evropském trhu dosáhla SDF vynikajících výsledků s 12% nárůstem příjmů ve srovnání s předchozím rokem, což přineslo výhody investic uskutečněných v posledních letech při uvádění nových produktů na trh, zejména v části vysokých výkonů a v novém specializovaném sortimentu traktorů.

Turecko zaznamenalo prudký pokles příjmů ze 105 milionů EUR v roce 2017 na 48 milionů EUR v roce 2018 v důsledku vážné hospodářské krize, která vedla ke 34% snížení na trhu s traktory. Podíl Skupiny na trhu se však ve srovnání s rokem 2017 zvýšil o jeden procentní bod.

Navzdory poklesu trhu o 10% v roce 2018 Čína potvrdila své úrovně příjmů v roce 2017, druhou fázi investic plánovaných na rozšíření sortimentu a dokončila novou výrobní linku určenou pro sklízecí stroje.

Sektor sklízecích mlátiček mírně zvýšil svůj výsledek v roce 2017 z hlediska výnosů a ziskovosti, zatímco u sklízečů Grégoire vyráběných ve Francii byl rok 2018 dalším rekordním rokem z hlediska příjmů a výsledků díky vynikající reakci trhu na nový sortiment.

Výdaje na výzkum, vývoj a investice do produktu v roce 2018 činily 61 mil. EUR. Z dalších nejvýznamnějších investic stojí za zmínku 10 milionů EUR na nové výrobní linky v závodě Bandirma v Turecku a 10 milionů EUR na obnovu závodu a nové zákaznické centrum SAME, které bylo otevřeno loni v listopadu v Treviglio.

„Rok 2018,“ říká Lodovico Bussolati, generální ředitel SDF, „byl v mnoha ohledech významným faktorem pro SDF. Společnost byla schopna zajistit růst příjmů ve srovnání s předchozím rokem a více než vyrovnat obtíže na některých mimoevropských trzích. Tento úspěch byl umožněn růstem v Evropě, kde nové produkty vyvinuté díky mimořádným investicím trh velmi dobře přijal a to jak s ohledem na traktory, tak na sklízecí stroje “.

 



Zpět
Nastavení soukromí a cookies

Následující volbou souhlasíte s využíváním cookies a použití údajů o vašem chování na webu pro zobrazení cílené reklamy.

Více informací a nastavení