Nové digitální služby Connected Farming Systems

Komplex nových digitálních funkcí a služeb byl vloni představen na veletrhu Agritechnica. Jeho cílem je pomáhat farmářům a zemědělským podnikatelům zvyšovat produktivitu jejich činností a efektivnost všech strojů. Nový Connected Farming Systems zahrnuje SDF Guidance (poradenství), SDF Fleet Management (systém řízení strojového parku), SDF Data Management (správa dat) a další systémy, které spolupracují s iMonitorem a využívají ISOBUS a TIM připojení pro optimalizaci výkonu stroje a traktoru. SDF potvrdila svou angažovanost v otevřené platformě Agrirouter.

 Agrirouter

S novými systémy přesného zemědělství „Connected Farming Systems“ se snaží skupina SDF ulehčit svým zákazníkům začátky v rámci tzv. Agriculture 4.0 (nový trend v zemědělství zaměřený na stále se rozšiřující využívání systémů přesného zemědělství, internetu a dalších technologií vedoucí ke zvýšení efektivity s ohledem na rostoucí populaci a změny klimatu). Nabízí jim řadu propojených digitálních služeb a komponent a zároveň jim ponechává plnou kontrolu nad jejich daty. Tyto nové systémy zahrnují tři oblasti: ovládání traktoru nebo sklízecí mlátičky, komunikaci ze stroje a zpět, stejně jako sběr, správu a vyhodnocení dat, která mohou být řízena přímo ze stroje pomocí specializovaného počítačového softwaru nebo pomocí nových značkových aplikací myDEUTZ-FAHR a mySAME. Zemědělci se tak mohou rozhodnout o stupni digitalizace svých činností pomocí různých modulů. Ovládání traktoru a sklízecí mlátičky se díky tomu stává příjemnějším a práce je jednodušší, rychlejší a efektivnější.

 

Přesnost je základním předpokladem produktivity

Connected Farming Systems kombinuje širokou škálu digitálních řešení pro efektivitu a pohodlné ovládání traktorů a sklízecích mlátiček. To zahrnuje spolehlivý, automatický, vysoce přesný naváděcí systém, aplikace ISOBUS, data management (správu dat) a fleet management (systém řízení strojového parku).

 

iMonitor3

iMonitor3 je centrální ovládací prvek pro všechny důležité aplikace. Ty zahrnují nastavení traktoru, systém automatického řízení, ovládání ISOBUS zařízení a správu dat. Vzhledem k velkému počtu funkcí je zásadní jedna věc: všechno je dostupné v rámci jednoho ovládacího rozhraní. Nejmodernější dotykové ovládání, volitelně s externím MMI ovládáním – ideálně integrovaným do loketní opěrky – dělá z iMonitor3 vysoce praktické rozhraní mezi traktorem, přípojným zařízením, řidičem a kanceláří. Integrované funkce, jako rychlý průvodce a vysvětlivky symbolů, spolu s přehlednou strukturou menu zajišťují velmi snadné ovládání. Pokud i přesto zůstanou nějaké otázky týkající se ovládání nezodpovězené, může řidič požádat o pomoc přes vzdálenou podporu. V závislosti na typu traktoru a úrovni výbavy jsou dostupné dvě velikosti monitoru: 12", největší traktorový terminál na trhu a kompaktní 8" verze.

iMonitor3

 

SDF Guidance

Moderní systémy řízení šetří zdroje, zvyšují pohodlí a produktivitu a zajišťují naprostou přesnost. Můžete očekávat maximální spolehlivost i v náročných podmínkách, jako je práce v noci nebo v mlze. Základem pro tyto činnosti je satelitní navigace. Můžete si vybrat systém, který bude nejlépe vyhovovat Vašim potřebám a zaměření podniku.

SDF Guidance

 

SDF Fleet Management

Optimalizujte činnosti. Zlepšete efektivitu. Řešení od SDF Vás udrží v neustálém spojení. Umožňuje pohodlnou správu důležitých dat. Modul BTM (Basic Telematic Module – základní telematický modul) představuje vstupní úroveň pro přenos údajů o traktoru. Telemetrická data jsou odesílána například do chytrého telefonu pomocí Bluetooth připojení. Všechny relevantní informace mohou být zobrazeny pomocí aplikace. Ve verzi „Pro“ přenáší CTM (Communication Telematic Module – komunikační telematický modul) data přímo do kanceláře přes internet pomocí integrované e-SIM karty.

SDF Fleet Management

 

SDF Data Management

Efektivní přenos dat se stává stále více důležitým pro optimalizaci pracovního procesu. SDF používá standartní formáty souborů pro spolehlivou výměnu dat, takže zákazník si může udržovat přehled za každé situace a data jsou přenášena koordinovaným způsobem. S Agrirouterem nabízí SDF univerzální platformu pro výměnu dat, která umožní farmářům a dodavatelům výměnu dat mezi stroji a zemědělskými softwarovými aplikacemi od široké řady výrobců. Agrirouter zjednodušuje výměnu dat a tím i pracovní proces, snižuje množství kancelářské práce a zlepšuje ekonomickou efektivitu.

SDF Data Management

 

ISOBUS

Díky elektronice jsou zemědělské stroje bezpečnější, výkonnější, přesnější a efektivnější. Řidič může využívat aplikace ISOBUS pro individuální ovládání všech přípojných zařízení na jednom monitoru – iMonitor3 je také centrálním ovládacím prvkem pro všechny ISOBUS funkce. iMonitor3 snadno zvládá úkoly, mezi které patří přidělování funkcí AUX-N, zpracování aplikačních map nebo automatické ovládání až 200 sekcí. Velký počet funkcí je dostupný dokonce i bez aktivace.

ISOBUS



Zpět
Nastavení soukromí a cookies

Následující volbou souhlasíte s využíváním cookies a použití údajů o vašem chování na webu pro zobrazení cílené reklamy.

Více informací a nastavení