Traktory přesně na míru

Nejde jen o samotný rejd, kdy díky úzké kapotě natočíte přední kola v úhlu 55 stupňů, ale i o rychlost, s jakou to zvládnou. Proto se bleskově otočíte i tam, kde ostatní musí opakovaně couvat. A čelní nakladače s úzkými rameny vybavené mechanickým vyrovnáváním a rychlým výsypem také dokážou ušetřit hodně námahy a času. Hledáte-li obratný traktor do stáje a všestranný i mimo ni, můžete v klidu přestat. Máte jej před sebou – Deutz-Fahr řady 5.


Deutz-Fahr se dokázal mezi traktory prosadit svými dobrými motory, a řada 5 na tuto tradici navazuje. Využívá k tomu nejmodernějších prvků, například vysokotlakého vstřikování Common-Rail s řídící jednotkou ECU, která dodává přesně tolik paliva, kolik motor v závislosti na okamžité zátěži a otáčkách právě potřebuje a nikdy víc.

Křivka točivého momentu je krásně plochá prakticky od volnoběhu až do 2.000 ot/min, takže motor má dost síly v jakýchkoli otáčkách. Nejvíc jí odevzdává v rozmezí 1.200 – 1.700 ot/min, což je nejhospodárnější a zároveň nejvíce využívané otáčkové pásmo. Palivem však umí šetřit i převodovky, s nimiž dosáhnete maximální rychlosti 40 km/h i při snížených otáčkách motoru s nejnižší měrnou spotřebou.

Jaký vyberete?

Obrovskou předností řady 5 je také to, že si díky modulárnímu principu každý pořídí přesně takový traktor, jaký potřebuje. Může vybírat z pěti modelů – 5095, 5100 (tříválec s objemem 2,9 litru, ostatní jsou čtyřválcové s objemem 3,85 litru), 5105, 5115 a 5125. Hodnotu maximálního výkonu v koních udává trojčíslí vpravo od úvodní pětky. Komfortem, konstrukcí i výbavou jde o traktor na špičkové úrovni, které odpovídá i líbivý, dravý design.


Výhradní importér zemědělských strojů značky Deutz-Fahr do České republiky, firma GARNEA a.s., ví, že důležitý je nejen servis, ale rovněž vlastní zkušenost, takže si každý z vás může svůj vysněný stroj nejdřív vyzkoušet. Loni oslavila 30 let od svého založení a dnes má po celé zemi skoro dvacet prodejních a servisních středisek.


REZERVUJTE SI ZKUŠEBNÍ JÍZDU

Autor: Pavel Pánek, GARNEA a.s.



Zpět
Nastavení soukromí a cookies

Následující volbou souhlasíte s využíváním cookies a použití údajů o vašem chování na webu pro zobrazení cílené reklamy.

Více informací a nastavení